perjantai 18. toukokuuta 2012

Perus arkea..

Täällä podetaan edelleen flunssaa. Tai tyttönen potee flunssaa ja äiti allergista nuhaa.
 No, nythän on paljon puhuttukin koivun runsaasta kukinnasta sitten vuosiin, että ei se ole ihmekään kun silmät kutiaa ja nenä vuotaa.
Ollaan me onneksi päästy nuhasta huolimatta nauttimaan kauniista, kesäisistä ilmoista ja ystävien seurasta.

Viime lauantaina olimme juhlimassa ystäväni lapsen 1vuotis syntymäpäiviä. Lapsia oli varmaan kymmenkunta ja pöydät notkui herkuista. Kyllä kelpasi sekä aikuisen että lapsen viettää lauantai päivää :)

Sunnuntaina olikin sitten se ensimmäinen äitienpäivä. Päivä meni mukavasti kotosalla herkutellen ja tyttösen kanssa leikkien. Maanantaina kävimme miehen kanssa kaksistaan ulkona syömässä.
 Kyllä tämä äitiys on parhautta :)

Tiistaina käytiin neuvolassa. Tyttönen on kasvanut taas hurjasti. Pituutta on 71,6 cm ja painoa hienot 8490g. Hyvin on siis neiti kasvanut, vaikka välillä ihmettelen hänen vähäistä syömistään. Liitän kyllä tuon huonon syömisen täysin hampaiden tuloon, sillä 8 kk iässä syöminen oli ihan mahdoton tapahtuma ja tuntuu, että taas alkaa mennä vaikeaksi. Ja tällä hetkellä on ainakin 4 hammasta tuloillaan, joten varmasti on ikenet ja suu hellänä raasulla.


Tyttönen on äärimmäisen aktiivinen liikkuja. Konttaamalla mennään paikasta toiseen ja jokaista mahdollista tukea (patteri, pöytä, tuoli, äitin jalka..) vasten noustaan seisomaan. Kovasti neiti myös kiipeilee eri paikkoihin, mitä ahtaampi ja mahdottoman näköisempi paikka, siellä neiti on.
Kohta 10kk ikäisellä tyttösellämme on jo joitakin "omia juttuja" joita hän osaa tehdä. Hän mm. painaa pään esim. tyynylle tai lattialle jos hänelle sanoo, että käydään aa-aa, kun hänelle sanoo päivää (tietyllä äänen painolla) hän ojentaa käden, kun sanoo "ei saa" hän pyörittää päätään.
Hän ymmärtää selkeästi puhetta. Paljon muuta hän ei juttele, kun niitä omia höpötyksiään, mutta niitähän on vaan mukava kuunnella :) Monesti tyttönen seisoo eteisen peilin edessä ja kovasti juttelee itselleen..
Olen kyllä äärimmäisen onnellinen, että voin olla kotona ja seurata hänen kasvuaan ja kehitystään.


- - - -


Odotan tätä tulevaa kesää ihan erityisen paljon. Meillä on miehen kanssa pumpuli-hääpäivä, tyttönen täyttää vuoden, ystäväni saavat ensimmäiset lapsensa ja vaikka mitä :)
Tule jo kesä!!! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti