No ainakin raparperipiirakalta!! Nam! :)
Täyte: n.3 dl raparperin paloja/1dl sokeria
Taikina: 4 dl vehnäjauhoja/1dl sokeria/1 tl leivinjauhetta/1 tl vaniljasokeria/200g margariinia
Sekoita kulhossa raparperit ja sokeri ja anna maustua taikinan teon ajan.
Voitele piirakka vuoka.
Sekoita kulhossa jauhot ja sokerit ja nypi siihen pehmeä rasva.
Painele puolet taikinasta vuuan pohjalle. Levitä raparperit pohjan päälle. Lisää loput taikinasta nokareina raparperien päälle.
Paista piirakka uunin alatasolla n. 30 - 40 min.
Tarjoile vaniljakastikkeen tai -jätskin kanssa.
Viime kesästä saakka ehdoton kesäherkku meillä on ollut raparperipiirakka ja vaniljakastike. Piirakka on niiin helppo valmistaa :) Tähän herkkuun on tykästynyt moni muukin herkkusuu ;)
Omat raparperit ei vielä ole kasvanut, pieniä alkuja jo tosin on. Pakkasesta löysin viime kesäisiä raparperin paloja, joten pakkohan se oli piirakka tehdä. Namia!!
Ihanan näköistä - siellä on ollut kätevä emäntä vauhdissa:) Samoja aatoksia raparperipiirakan tärkeydestä täälläkin, omani vielä uunissa paistumassa...mun ohje on sellainen simppeli 125g voita/sokeria/jauhoja, pari kananmunaa, leivinjauhe ja raparperit ja uuniin.
VastaaPoistaKuulostaa kyllä hyvältä tuokin resepti, täytyy kyllä heti kokeilla kunhan raparperit kasvavat :)
VastaaPoistaToiset lisäävät taikinaan myös saksanpähkinöitä ja kuulemma toimii hyvin raparperin kanssa. Täytynee sitäkin varmaan kesän aikana kokeilla :)