Lasagne on ollut minun monivuotinen bravuuri, ystävienkin mielestä, eikä edes kovin monimutkainen valmistaa niinkuin lasagne voisi olla. Tämän ohjeen bongasin muistaakseni Pirkka-lehdestä joskus ja hieman se on vuosien aikana muokkautunut.
Tarvitaan siis lasagnelevyjä, juustokastiketta ja jauhelihakastike sekä mozzarellajuustoa.
Kannattaa aloittaa jauhelihakastikkeen valmistuksesta, sillä se saa hautua levyllä noin 20 min. ennen käyttöä.
Jauhelihakastike:
1 pilkottu sipuli
1 murskattu valkosipulinkynsi
1 rkl (basilika)oliiviöljyä
1 pilkottu porkkana
400g (yrtti)tomaattimurskaa
70g tomaattisosetta
1dl vettä
2 tl oreganoa
1/2 tl suolaa
rouhittua pippuria.
Ruskista jauheliha ja lisää sipulit ja öljy. Kääntele hetken aikaa. Lisää loput aineet ja kääntele hyvin. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 20min. Sekoittele välillä.
Juustokastike:
2dl mitä tahansa juustoraastetta
2 ,5 dl (kolmen juuston)ruokakermaa
70 g tomaattipyrettä
Sekoita kaikki aineet keskenään. Voit tehdä kastikkeen joko kylmänä tai sitten lämmität sen vesihauteessa, niin että juusto sulaa.
Kokoa lasagne voideltuun vuokaan. Aloita juustokastikkeesta, sitä pohjalle. Kastikkeen päälle lasagnelevyt. Sitten jauhelihakastike, juustokastike ja levyt. Jatka näin kunnes päällimmäinen kerros on juustokastiketta. Paista uunin keskitasolla 175 astetta ja 40min. Lisää viipaloitu mozzarella lasagnen päälle ja paista vielä 10 min, kunnes mozzarella sulaa ja on kullankeltaista. Nosta vuoka uunista ja peitä foliolla ja anna vetäytyä noin 30 min. Lasagnelle vielä seuraksi tuhtia punaviiniä :)
Ja jälkiruuaksi pieni pala mutakakkua. Kakku on muuten parempaa seuraavana päivänä, kuin valmistuspäivänä. En siis tehnyt edes kahden ruokalajin illallista tänään :)
Täytyy sanoa, että näistä oli hyvä lauantai tehty !
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti